Terhi-veneet

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen käynnisti helmikuussa 1972 käyttöön Pohjoismaiden suurimman pienvenetehtaan pienessä kalastuspitäjässä Rymättylässä. Terhi-veneiden tarina sai lentävän lähdön kun 10 000:s vene valmistettiin uudella tehtaalla jo kaksi vuotta myöhemmin.

Toimittuaan vuodesta 1962 alkaen kotimaisten Terhi-perämoottoreiden päämyyjänä ryhtyi vuonna 1917 perustettu Korpivaara Oy suunnittelemaan 1960-luvun puolivälissä oman venemalliston aikaansaamista perämoottoreiden rinnalle. Venetuotannosta haluttiin alusta asti suuria sarjoja ja tuotteista tyypiltään ja rakenteeltaan laadukkaita ja kestäviä.

Korpivaara perusti 1971 Konemuovi Oy:n, joka aloitti Terhi-veneiden tuotantonsa 1972. Löytyi uskallusta ensimmäisenä eurooppalaisena venevalmistajana investoida uuteen valmistusteknologian, ABS-muoviin (akryyli, butadieni, styreeni), joka oli säänkestävää, lujaa, sitkeää, särkymätöntä ja helppohoitoista. Ensimmäiset veneet olivat Terhi 240, Terhi 310 ja Terhi 390, ja niitä vietiin 11 maahan. Terhi-veneistä sanottiin heti alusta, että ne ovat nättejä kun mansikat ja että niissä kaunis on myös käytännöllistä. Terhi-moottoreiden poistuessa markkinoilta Terhi-nimeä (nimetty suomalaisen kaunottaren mukaan) kantoivat uljaasti maailmalle nämä Rymättylässä valmistetut veneet.

Terhin uppoamaton runko loi hyvän alun käsitteelle käytännölliset veneet, eli veneille, jotka on tehty tositarkoitukseen ja räätälöity pohjoismaisiin olosuhteisiin. Tämä houkutteli mukaan Otto Brandt -konsernin, jonka omistukseen Terhi siirtyi vuonna 2005. Otto Brandtilla oli yli sadan vuoden historia vapaa-ajan kulkuneuvoista sekä kokemusta myös venevalmistuksesta ja -maahantuonnista. Vielä tänään, 200 000 valmistettua venettä myöhemmin ja Terhin kohta täyttäessä 40 vuotta Terhi porskuttaa määriltään Pohjoismaiden suurimpana venevalmistajana ja ainoana eurooppalaisena ABS-veneiden valmistajana samoja alkupäivien periaatteita noudattaen. Markkinat, teknologiat, käyttötarpeet ja maut ovat muuttuneet vuosien varrella, mutta Terhi pysyy aina pinnalla.

Tutustu Terhi-venemallistoon: 

www.terhi.fi

Ota yhteyttä

Terhi-veneet sosiaalisessa mediassa: 

Facebook icon

Terhi-veneet Facebookissa

Instagram icon

Terhi-veneet Instagramissa

Kuvagalleria

Sulje
Sulje