Silver-båtar

Under 1990-talets början arbetade fem sedvanligt tystlåtna finländare för en finsk aluminiumbåtstillverkare. Efter att några år ha följt med hur företaget tillverkade sina aluminiumbåtar, kom de fram till att mycket med aluminiumbåtstillverkningen kunde löna sig att göra på ett totalt annorlunda sätt. Tillsammans tog de mod till sig och presenterade idén för sina förmän, men förbättringsförslagen ekade för döva öron. 

Ibland måste man riskera allt för att lyckas – och det är precis vad dessa män gjorde. De lämnade sin dåvarande arbetsplats och grundade ett eget företag där de äntligen skulle kunna tillverka båtar på det sätt de själva ansåg lämpligt, snäppet bättre.

I de fem männens dröm kombinerades de bästa egenskaperna av hållbart marinaluminium och glasfiberarmerad plast på ett sätt som blev en omedelbar succé. Man bestämde sig för att låta kalla kombinationen AluFibre. Båtens verkliga fördel gömde sig dock i aluminiumskrovets slutna boxkonstruktioner som fylldes med vattenavstötande polyuretanskum, samt i dess stärkande tvärprofiler av aluminium och cellplast. Detta gjorde Silverbåtarna osänkbara, ytterst kursstabila, och gav båtarna exceptionella köregenskaper – därtill gjorde denna konstruktion båtarna mycket tystare än många likartade aluminiumbåtar. Interiören av glasfiberarmerad plast gjorde dessutom båtarna både stiliga och lättskötta, och även den hjälper till att effektivt dämpa skrovljud. 
En helt ny designprodukt som kombinerade marinaluminium och glasfiberarmerad plast hade skapats, en produkt vi kan vara ytterst stolta över att kalla finsk!

Redan den första Silverbåten vann första pris för bästa båt för trollingfiske. Framgången som följde därefter påskyndade modellsortimentets tillväxt till en lite annorlunda flotta. I dagens läge består flottan av totalt 12 olika modeller. 
Då du köper en Silverbåt kan du vara säker på att du skaffat dig en långlivad, lättskött och ytterst hållbar båt av finsk kvalitet vars värde står sig och med vilken båtlivet är njutbart, enkelt och framför allt tystare.

Idag inkluderar Silvers modellprogram inte bara dessa s.k. AluFibreTM-modeller (Y-serien), utan vi tillverkar även båtar helt i aluminium (X-serien) och numera ingår även båtar helt i glasfiber i vårt modellsortiment. Glasfiberbåtarna tillhör Z-serien. 

www.silverboats.fi

Kontakta oss

Silver-båtar i sociala medier: 

Facebook icon

Silver-båtar i Facebook

Instagram icon

Silver-båtar i Instagram

Videor

Bildgalleri

Stäng
Stäng