Om oss

Oy Brandt Ab

Historia

1905 grundas Aktiebolaget Otto Brandt Osakeyhtiö. Företaget har verksamhetsställen i Helsingfors på Unionsgatan 30 och i Åbo på Slottsgatan 6. I butikens utbud ingick cyklar, sparkstöttingar, idrottsredskap, grammofoner och grammofonskivor.

1910-talet ökar motorcyklarnas andel i företagsverksamheten.

1960 inleder Otto Brandt importen av Honda-motorcyklar, första importören i Europa.

1964 utvidgades Honda-utbudet med utombordsmotorer och andra motorer.

1982 blev Otto Brandt en koncern.

1985 utvidgas importen av Honda-produkter med trädgårdsmaskiner, pumpar och generatorer.

1988 tar Otto Brandts dotterbolag, grosshandel Oy Brandt Ab form.

Oy Brandt Ab idag

Oy Brandt Ab är en del av Otto Brandt-koncernen som grundades 1905. Vi är en grossist inom teknisk handel specialiserad på import och export, och verkar huvudsakligen på marknaden för fritidsfordon och småmaskiner. Vår huvudmarknad är i Norden, Baltikum och Centraleuropa, men vi har kunder runt om i världen.

Vi har genom tiderna representerat flera globalt kända fordonsvarumärken. Vi importerar bl.a. Honda-motorcyklar, -utombordsmotorer, -trädgårdsmaskiner, -generatorer, -vattenpumpar, -snöslungor, -fyrhjulingar och -motorer, Europower-generatorer, Segway-fyrhjulingar, Ligier-mopedbilar, Niu-elskotrar, Coopop-elskotrar samt Zero-elmotorcyklar. Förutom dessa, säljer och marknadsför Oy Brandt Ab inhemska Silver-, Terhi-, Faster- och TG-båtar.

Kärnan i vår strategi är att betjäna våra hundratals återförsäljare runtom i Europa noggrant, snabbt och långsiktigt. Brandt har kontor i Helsingfors och Stockholm, samt försäljningsagenturer i Frankrike och Norge. Vi upprätthåller både en digital och traditionellt personlig sälj- och marknadsföringskanal. I vårt utbud hittar du maskiner och fordon som mångsidigt anknyter till fritiden, med hjälp av vilka våra återförsäljare har stor möjlighet att utveckla sin försäljning året runt, och under de olika årstidernas säsonger. Vi erbjuder de bästa produkterna både för barn och nybörjare, och för mera erfarna utövare eller proffs. Det är en hederssak för oss att de produkter vi representerar är högklassiga, och därmed också tillförlitliga att representera för våra återförsäljare. Också nu har vi hundratusentals nöjda slutkunder runtom i Europa, som dagligen använder de maskiner och fordon vi erbjuder. För oss är också en nöjd kund till våra kunder ett viktigt mått på framgång. Varje gång en slutkund publicerar en bild eller video i sociala medier från en glad stund med våra produkter, upplever vi att vi har lyckats betjäna våra återförsäljare väl.

Bästa återförsäljare eller huvudman, varför skulle du välja oss som partner?

Hemligheten med vår långvariga verksamhet ligger i långvariga förhållanden med kunder, anställda och huvudmän. Vi har gjort affärer med många av våra återförsäljare i tiotals år. Affärsförhållandena har gått i arv från pappa till dotter och pojke, i båda företagen. Vårt viktigaste mål är en nöjd kund, vars människor och behov vi känner personligen. På samma sätt engagerar vi oss i de märken vi representerar. Ett bra exempel är Honda, vars lilla annons vår nu pensionerade säljchef Seppo Valkama hittade i tidningen Motorcycle News hösten 1959. Samarbetet med Honda inleddes redan följande år, Europas första importör hade sett dagens ljus. Det vore dock omöjligt att uppehålla långvariga förhållanden utan starkt utvecklingsarbete och noggrann kundkännedom. Ett av våra viktigaste mål är fortsatt utveckling av verksamheten. Vi uppfyller behoven i en föränderlig värld genom att aktivt följa med vår bransch och marknaden, trender och relaterad lagstiftning. Vi uppmärksammar genast förändringar i teknologi, köpvanor eller samhällets värderingar. Sålunda satsar vi starkt på handeln av fritidsmaskiner. Ett område där vi alltid varit, ett område där vi alltid starkt kommer att vara. Och även om vi representerar många olika maskiner, vill vi ändå inte att vårt företag endast är en maskin utan etik och moral. Därför styrs vårt familjeföretag, förutom av bra produkter och kontinuerlig utveckling av tjänster, av mjuka, men ytterst viktiga värderingar: Kvalitet, Ansvar, Samarbete och Tillförlitlighet.

Kontakta oss redan idag, vi vill hjälpa dig!    

Stäng
Stäng