2021

Pressmeddelande

Silvers prisbelönta glasfiberserie expanderar med en femte båtmodell!

Silver glasfiberserien kompletteras med en till bow rider, Puma BR. Detta knappt sex meter långa kraftfulla paket kommer att vara Z-seriens minsta båtmodell och den placerar sig därmed i den populära kategorin, båtar under 6 meter. Designmässigt fortsätter Puma BR den prisbelönta linjen som är bekant från Z-serien. Pumas storebror Tiger DC har tilldelats priset för European Powerboat of the year 2020 och Best of Boats 2019.


Trots sin mindre storlek uppnår Puma en större båts bekvämligheter. Upp till sju vuxna reser bekvämt i båten, körandet är stadigt och lätt och styrkänslan optimal. Föraren och kartläsaren sitter bekvämt i svängbara komfortstolar. För umgänge vid bryggan eller stranden kan stolarna svängas om och bildar en trivsam sittgrupp tillsammans med soffbänken i aktern. Med ett bord som finns att få som extra tillbehör, njuter man bekvämt en längre tid i båten. Båten kan utrustas med ett akterkapell och inuti soffan kan ett kylskåp placeras för att hålla mat och dryck kallt under utfärden. Kylskåp och akterkapell är extra tillbehör.

Puman har utmärkta förvaringsutrymmen för sin storlek. Större bagage, en wakeboard eller vattenskidor kan till exempel förvaras i akterbänken, och bänkarna i förens öppna utrymme rymmer veckoslutets matuppköp. I den rymliga förvaringslådan framför kartläsaren kan mindre saker förvaras i skydd för väder och vind. Förvaringsboxar för förtöjningslinor och ankare finns i båtens för och akter. Puma har även, som bekant från de större båtarna, egna förvaringsboxar för fendrar. Förvaringsboxarna är placerade i båtens akterhörn, ett utrymme som ofta blir outnyttjat i båtar. De separata förvaringsboxarna underlättar vid ilandstigningen då fendertarna finns lättillgängliga på sina egna platser.

Som bekant från de övriga Z-seriens båtar, har även Puma en strömlinjeformad vindruta i glas som stäcker sig långt ut längs med sidorna. Den långa vindrutan ger extra bra vindskydd och gör att föraren har god sikt i alla väderförhållanden. Vindruta i glas möjliggör användning av vindrutetorkare. Vindrutan har en svart elegant och robust ram. Styrpulpeten har designats med både stil och ergonomi i åtanke, körpositionen och sikten är god vare sig båten körs sittande eller stående och alla kontroller är placerade nära till hands. Dörren mellan styrpulpeten och kartläsaren håller vinddraget borta från passagerarutrymmet.

De stadiga, till standardutrustningen tillhörande räcken i fören underlättar ombordstigning och skapar trygghet då man rör sig ombord. Även ombordstigning via aktern går lätt via de rymliga badplattformarna. På badplattformarna finns utrymme att ta på sig vattensportutrustning och längs simstegen kan du bekvämt återvända till båten. Puman lämpar sig som stug- och dagsutfärdsbåt men passar också utmärkt för vattensportare. Pumas skrov utan steglister skapar mjuka och behagliga åkturer. Båten kan förses med en 80–115 hk motor. 

I den kompakta Bow Ridern har man lyckats få med allt man behöver för dagsturer till sjöss. Utöver den omfattande standardutrustningen kan Puman utrustas med ett brett utbud med extra tillbehör. Till båten finns att få ett förmånligt Comfort pack eller ett heltäckande Premium pack, vars utrustning fyller även de mest krävande kriterierna.

Båten lanseras virtuellt i mitten av Februari.

SILVER PUMA BR
Längd 5,85 m
Bredd 2,16 m
Vikt ca. 750 kg
Utombordare 80–115 hk

silverboats.com

Bilagor

Release (.pdf)

Ursprunglig artikel, bilagor och högupplösta bilder

Bilder

Läs originalartikeln från www.silverboats.fi/se-se


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng