Lehdistötiedote

Segway lanseeraa uuden tuotekategorian: mönkijät!

Segway debytoi pelottomasti mönkijämaailmaan, lanseeraten laajan joukon ATV, Side by side ja UTV -ajoneuvoja loppuvuodesta 2020. Mallistolanseerauksen yhteydessä Segway esittelee maailmalle ensimmäiset hybrid-voimalinjalla varustetut mönkijät, joita voi ajaa myös pelkällä sähkömoottorilla. Segway Powersport -tuotteita tuo maahan yksinoikeudella Oy Brandt Ab.

 

Segway-mönkijät konseptina ensiesiteltiin Euroopassa Milanon Eicma-messuilla vuoden 2019 marraskuussa. Sarjavalmisteisten tuotteiden tuotanto on jo käynnissä, ja ensimmäiset ajoneuvot saadaan Suomeen alkuvuodesta 2021. Mallisto pitää sisällään kattavan valikoiman erilaisia mönkijäajoneuvoja. Snarler ATV-tuoteperhe käsittää perinteiset tanko-ohjattavat mönkijät. Fugleman UTV-tuoteperhe pitää sisällään rattiohjattavat lavamönkijät, ja Villain SxS-tuoteperhe tarkoittaa urheilullisia, rinnakkain istuttavia mönkijöitä. Kaikki Suomen maahantuontiohjelmassa olevat versiot ovat joko T3b- tai T1b-traktorimönkijöitä, ja täten tieliikennekelpoisia. Ajoneuvojen suurin sallittu nopeus on 60 km/h. Tieliikenteen seassa ajo vaatii minimissään 15 vuoden iän ja AM/121- tai T-luokan ajokortin, mönkijätyypistä riippuen.Kaikkiin tuotteisiin on saatavilla moderneja ja sporttisia värivaihtoehtoja, sekä kattava valikoima tehtaan omia lisävarusteita. Hyvästä vakiovarustetasosta esimerkkinä on led-ajovalot ja kuljettajan puhelinapplikaatio. Applikaation välityksellä on mahdollisuus ohjata ajoneuvon asetuksia, lukita ajoneuvo tai vapauttaa lukitus etänä, sekä katsoa ajoneuvoon liittyvää reaaliaikaista dataa. Kätevä applikaatio näyttää myös kartan välityksellä missä muut Segwayn omistajat ovat liikkeellä, sekä lähettää automaattisesti hätätekstiviestin valittuun puhelinnumeroon mahdollisen tapaturman sattuessa. Tehdas antaa koko mallistolle 2 vuoden takuun.

 

 Pitkän tutkimustyön lopputuloksena Segway julkaisee nyt markkinoiden
ainoan hybrid-voimalinjan osana mönkijämallistoaan. 

 

Segway-mönkijöiden englanninkielinen ”Fear No Place” slogan kertoo robottiosaamisestaan tunnetun laitevalmistajan rohkeasta aluevaltauksesta polttomoottoriajoneuvojen parissa. Polttomoottorien teknologiaosaaminen ja valmistus tapahtuu Segwayn omissa tehtaissa, kuten myös muu suunnittelu ja valmistus. Tehtaan tuotekehitysosaston filosofiana on venyttää rajoja joka päivä. Jo kahdenkymmen vuoden ajan yritys on tutkinut vaihtoehtoisten voimanlähteiden, akkukäyttöisyyden, tasapainoteknologian, IOV:n ja IOT:n tuomia mahdollisuuksia. Pitkän tutkimustyön lopputuloksena Segway julkaisee nyt markkinoiden ainoan hybrid-voimalinjan osana mönkijämallistoaan. Hybrid-moottoreita tulee olemaan saatavilla kaikissa malliston tuoteperheissä. Hybrid-teknologialla on monia käytännöllisiä ominaisuuksia, joista yksi konkreettinen piirre on voima. Nimittäin sähkömoottorin tuoma lisäteho tuplaa ajoneuvon kokonaistehot polttomoottorikilpailijoihin verrattuna. Valmistajan ilmoittamien tietojen mukaan 570 cm3 polttomoottorilla varustetusta hybrid-moottorista saadaan 86 hv maksimiteho ja 96 Nm maksimivääntö, kun taas 1000 cm3 hybrid-moottorista saadaan jopa 181 hv maksimiteho ja 250 Nm maksimivääntö. Toinen kiinnostava ominaisuus on, että molempia hybrid-moottoreita voi ajaa pelkällä sähkömoottorilla, jolloin kuljettaja säästää polttoainekustannuksissa. Hybrid-teknologia myös lataa akkuja älykkäästi jarrutusenergian kautta. Tarkentavia lisätietoja hybrid-mallistosta on saatavilla kevään 2021 aikana.

Tasapainolaudoistaan tunnetun Segwayn historia ulottuu aina 90-luvulle saakka. Vuonna 2015 Segway yhdistyi Ninebot robottivalmistajan kanssa, ja sittemmin vuonna 2018 perustettiin mönkijöihin keskittyvä tytäryhtiö Segway Powersport. Matkan varrella yhtiön investoreiksi on neuvoteltu merkittävä joukko maailman parhaita teknologiaosaajia, kuten yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Intel, maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile ja maailman neljänneksi suurin matkapuhelinvalmistaja Xiaomi. Segway-Ninebotin konsernin tuotteita myydään jo yli sadassa maassa, ja sen Euroopan pääkonttorit sijaitsevat sekä Amsterdamissa että Münchenissä. Yhtiön tavoite on liikuttaa lähitulevaisuudessa yli miljardia maailman kansalaista.

”Vapaa-ajan käyttö on muuttunut merkittävästi Covid-19-pandemian aikana. On palattu kesämökkeilyn ja luonnossa vietetyn ajan äärelle. Matkailu on tapahtunut lähes yksinomaan kotimaassa, usein vapaa-ajan ajoneuvoilla. Samalla nuorison mobiliteetti on saanut nelipyöräisiä vaihtoehtoja perinteisen mopon ja polkupyörän rinnalle. Näiden trendien rinnalla mönkijäistä on kasvanut todellinen koko kansan hyötyajoneuvo, jolla hoidetaan ammattilaisten töitä, kuluttajien harrastuksia ja nuorten liikkumista. Oy Brandt Ab on toiminut vuosikymmeniä mönkijämarkkinan parissa ja segmenttinä se on yksi vapaa-ajankonekaupan tärkeimmistä tukijaloista. Segway on kaikkien tuntema huippubrändi. Se on verrattavissa ajonauvovalmistajana autoalan uusiin supertoimijoihin, jotka pystyvät tuomaan ylivertaisen teknologiaosaamisen kautta paljon uutta perinteiseen ajoneuvoryhmään. Tämänkaltainen merkkiedustus tukee sekä kuluttajien, että kauppiasverkostomme toiveita. ”, toteaa Antti Rapo, Oy Brandt Ab:n toimitusjohtaja.

Lataa lehdistökuvat tästä.

www.segwaypowersports.fi

 

Liitetiedostot

Alkuperäinen artikkeli, liitetiedostot ja korkearesoluutiokuvat


Kuvat


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje